Бутирова киселина за по-висока продуктивност при възрастни кокошки-носачки

Възрастните кокошки носачки смилат по-трудно фуража и не усвояват достатъчно хранителни вещества, необходими за постигане на желаната продуктивност. В резултат на това, носливостта и качеството на яйчената черупка намалява, което води до по-нисък брой продаваеми яйца.

Храносмилателната система на птиците е ключов орган за постигане на висока продуктивност. Бутировата киселина има доказан позитивен ефект върху епителните клетки на червата, плътните връзки между тях и имунната система на птиците, което води до по-добра смилаемост и усвояване на фуража. 

 

Butiphorce 1065 е лесен за използване източник на бутирова киселина с целево освобождаване и без мирис, който се добавя към фуража за стимулиране на чревното здраве и продуктивността.

В рамките на опит е изследван ефектът от добавката на Butiphorce 1065 при кокошки носачки на възраст 54 седмици. Птиците получават 400 гр бутирова киселина (750 гр Butiphorce 1065) на тон фураж в продължение на 11 седмици.

Резултатите от опита показват, че добавянето на Butiphorce 1065 към фуража на по-възрастни кокошки носачки води до по-висока носливост и повече яйца с първостепенно качество. Кокошките в контролната група показват производителност, която е малко под нормата, характерна за тяхната възраст и начин на отглеждане. Птиците, които получават Butiphorce 1065, показат резултати над нормата.

 

 

Заключение

Добавката на Butiphorce 1065 към фуража води до по-висока продуктивност при по-възрастни кокошки носачки и резултира в повече продаваеми яйца. Това има пряк ефект върху  рентабилността и успеха на фермата.

КРИСТА EООД е водещ производител на премикси и допълващи фуражи на българския пазар и предлага богата гама от продукти и решения в областта на храненето на птици. 

За повече информация, моля свържете се с наш експерт по хранене на птици.
 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
С НАШИЯТ БЛОГ ЕКИП
Ако имате запитване относно блога: