Протектиран метионин AminoSure-XM за по-висока продуктивност

Метионинът е една от първите аминокиселини, при която може да се стигне до недостиг, когато млечната крава синтезира протеин. Без достатъчно метионин кравата не е в състояние да изгради протеините, необходими за поддържане на тъкани и органи, растеж, репродукция, развитие на плода и производство на млечен протеин.

Традиционните фуражни източници на метионин са силно разградими от микробите в търбуха, което ги прави по-малко достъпни за усвояване. Доставянето на метионин в протектирана форма е от съществено значение, за да се гарантира, че достига до тънките черва за усвояване.

AminoShure-XM ™ на фирма Balchem е ново поколение източник на протектиран метионин, който пренася метионина безопасно през търбуха и го освобождава постепенно в тънките черва, за да отговори по-ефективно на нуждите на кравата.

 

Основни предимства на балансирането на дажбите с протектиран метионин AminoShure-XM:

  • Повишено производство на млечен протеин

Млечният протеин е високо ценен млечен компонент поради значението му в производството на сирене. Изследванията показват, че когато количеството на метионин е недостатъчно, съдържанието на протеини в млякото може да спадне с 0,10% до 0,20%.

 

  • Подобрена продуктивност в периода на преход и ранна лактация

Изследванията показват, че кравите в преходен период и ранна лактация реагират добре на допълнителен метионин. Това се дължи предимно на ограничения прием на сухо вещество в най-ранния стадий на лактация. Осигуряването на тази необходима аминокиселина води до по-плавен преход и достигане на по-висок пик на млечността.

 

  • Намалено вредно влияние върху околната среда

Прехранването с протеини е често срещан подход за задоволяване на потребността на кравата от метионин. Това води до по-високи нива на отделяне на азот и фосфор в околната среда. С AminoShure-XM може да увеличите нивото на метионин в дажбата, за да отговорите на нуждите на кравата, като намалите потенциала за вредно въздействие върху околната среда.

 

Криста ЕООД е официален представител на Balchem за българския пазар и предлага специализирани продукти за преживни като отделни добавки и като част от премикс / допълващ фураж под марката Christa Nutrition.

За повече информация, моля свържете се с наш експерт по хранене на преживни.
 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
С НАШИЯТ БЛОГ ЕКИП
Ако имате запитване относно блога: