Стратегии за хранене при топлинен стрес

Храненето по време на топлинен стрес е ключова тема при отглеждането на крави. Правилният избор на фуражни добавки е един от факторите, който допринася за по-доброто справяне с това предизвикателство. 

Редица проучвания и опити показвват, че дрождите имат ефект не само в търбуха, но част от тях преминават в тънките черва и играят ролята на пробиотик. Също така е достоверно доказано, че маслеността на млякото може да се покачи с използването на дрожди. Консумацията на дрожди в екстремни условия също така помага на животните да се стабилизират по-бързо и да не намалят производителността си.

Добрият резултат не идва само с добавянето на дрожди, но и с добър баланс на енергия към протеин. През месеците с високи температури кравите намалят консумацията на сухо вещество, което е съвсем естествено. С намалената консумация кравите не получават достатъчно енергия и протеин за да поддържат висока млечност, което води до спад в продуктивността и репродуктивността им. Това налага да се балансира общата дажба така, че да се приеме достатъчно енергия и протеин и това да e събрано в количество, което те могат да изядат.

 

Допълващият фураж 46-RumiM + Yeast 1,0% на Christa Nutrition е специално разработен за нуждите на лактиращи крави и помага за по-доброто справяне с топлинния стрес.
Премиксите и допълващи фуражи на Christa Nutrition са формулирани така, че да отговорят на конкретните хранителни нужди на животните. Екип от професионалисти с изключително внимание разработва и произвежда премикси, съобразени с конкретните условия и цели на фермера.
    
Искате ли да знаете повече за нашето портфолио от Премикси и Допълващи фуражи? Имате нужда от конкретно решение? Моля, свържете се с нас.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
С НАШИЯТ БЛОГ ЕКИП
Ако имате запитване относно блога: