Какво трябва да знаем при използването на млекозаместител?

Съставът на един добър млекозаместител трябва винаги да е съобразен с нуждите и развитието на храносмилателната система на телето. Протеинът в млечните продукти осигурява необходимите аминокиселини за да може органите и мускулите да се развиват.

Съдържанието на суров протеин в повечето млекозаместители е между 19% и 24%. Тази цифра обаче не казва много за качеството на продукта. Колко добре телето може да преработи протеинът зависи от смилаeмостта, съставът на аминокиселини и наличната енергия от мазнини и въглехидрати. Усвояването на протеина в добър млечен продукт би трябвало да е над 90%.

Дали суровината е подходяща за висококачествен млечен продукт зависи от качеството, усвояемостта и нивото на небелтъчния азот (NPN). Суровините като обезмаслено мляко на прах (SMP) и концентрат на суроватъчен прах (WPC) са много висококачествени протеинови суровини с подобен състав на аминокиселини и ниско съдържание на NPN. И двете често се използват в продукти като детска храна и също са много подходящи за млечни продукти за млади животни.

Широките познания на Denkavit, придобити от дългогодишен опит в отглеждането на телета за угояване, е здрава основа за разработване на висококачествени млекозаместители. Нивото на опит и ноу-хау относно смилаемостта на различните суровини и прилагането на иновативни методи в производството на млекозаместители позволяват на Denkavit да предостави подходящо решение за всякакви специфични хранителни и технически изисквания.

Специфичните регионални породи и различните климатични условия през сезоните влияят пряко върху потенциала за развитие и растеж на телетата. Това от своя страна изисква специфична адаптация в състава на млечните компоненти както и правилен избор на енергийни източници. С отличен вкус и постоянно качество Denkamilk Excellent допринася за постигане на оптимален дневен прираст и отлично здраве, независимо от климатичните условия или порода. Denkamilk Excellent може да се прилага във висока концентрация, което го прави подходящ за всички породи едри преживни животни, в това число Джерсей и малачета.


КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ

Denkamilk Excellent има постоянен, внимателно подбран състав на висококачествени суровини, съдържащ само рафинирани растителни масла, създаден чрез прецизна емулсификация и правилен баланс на мастните киселини. Чревната защита се постига чрез леко подкиселяване с лимонена киселина, етерични масла и прилагането на пре- и пробиотици.

ПРОТЕИН И ЕНЕРГИЯ
Denkamilk Excellent се отличава с първокласна селекция на суровини с висока смилаемост, осигурявайки най-високи нива на млечен протеин и енергия. Суровините и баланса между протеин и енергия са формулирани с цел постигане на висок прираст, без да оказват негативно влияние върху развитиетo на търбуха.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ
Denkamilk Excellent съдържа всички важни витамини, минерали и микро елементи в баланс, който съответства на дневните нужди на телето. Тези добавки предпазват вашите телета от липса на важни за здравето хранителни вещества.

Криста EООД е партньор на Denkavit от 2014 и предлага богат избор на млекозаместители под името Denkamilk. Моля, свържете се с нас за допълнителна информация и запитвания.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
С НАШИЯТ БЛОГ ЕКИП
Ако имате запитване относно блога: