Начало > Криста Нютришън

Криста Нютришън

„Повече от 20 години Криста ЕООД е надежден и водещ доставчик на суровини за животновъдството, фармацевтичната и хранителната индустрии в България. Базирано на дългосрочните ни партньорства с компании-лидери от световна класа, ние предлагаме продукти с най-високо качество, за да гарантираме добавена стойност за нашите клиенти.“

 

Фуражното производство и храненето на животните винаги са били в сърцето на нашата търговска дейност. Още от самото начало на създаването на фирмата сме проучвали, селектирали и предлагали най-добрите възможни фуражни добавки от най-разпознаваемите компании, специализирани в храненето на животни.


Въз основа на огромния опит и познанията на нашите международни партньори, ние непрекъснато разширяваме портфолиото си от фуражни добавки, тръгвайки от отделните витамини, стигайки до уникални продукти, концепции и решения за здравето и храненето на животните. Чрез развитието на добри логистични възможности, както и технически и търговски способности, Криста ЕООД успя да се превърне във водеща търговска компания в секторите животновъдство и фуражопроизводство в България.


Премиксите като смес от основни микро-нутриенти, използвани за производството на комбинирани фуражи, винаги са били една от нашите силни страни и основна област на дейност на пазара. Основано на дългогодишно партньорство с най-големия производител на витамини в света - DSM Nutritional Products, ние доставяме висококачествени витаминно-минерални премикси за всички видове животни, създадени по индивидуалните изисквания на нашите клиенти. Фокусирането върху премикси през годините допринесе за превръщането на Криста от търговско предприятие в компания, която предоставя решения.

Важна стратегическа стъпка за развитието на компанията се случи през 2015 г., когато бе взето решение да започне изграждането на собствено премиксно производство. Ние осъзнахме, че локалното производство на премикси може да предложи голям потенциал и да се впише добре с наличните ни техническа експертиза и фокус върху клиентите. В същото време това беше следващото логично решение в нашето развитие и израз на нашия силен ангажимент към фуражната индустрия в България. Дълго време преди пускането в експлоатация на завода, под новосъздадената марка и лого Christa Nutrition, екипът ни започна да се подготвя за новото предизвикателство.


Новият завод за премикси Christa Nutrition заработи през март 2018г. Високотехнологичното премиксно производство беше планирано с дългосрочна перспектива и потенциал за растеж. Модерното и функционално оборудване се управлява от най-съвременен софтуер за автоматизация, с баркод контрол и осигурена пълна проследимост и безопасност. Налице е строга система за качество, добре обучен персонал и най-важното - сериозен и професионален екип със солидна стратегия за по-добро обслужване на нуждите на нашите клиенти.

Ние в Криста твърдо вярваме, че нашият проект за премикси отразява реалните нужди на местното фуражно производство и животновъдството. Като компания ние се стремим към възможно най-високите стандарти за качество. Като екип сме ангажирани да предлагаме най-добрите продукти и услуги с добавена стойност на пазара. Проектът Christa Nutrition е доказателство, че Криста вярва в местната индустрия и иска да допринесе за устойчивото и ефективно хранене на животните в България.

Нашата амбиция е този нов проект да помогне да се убедят дори скептично настроените хора, че премиксите, произведени в България, могат и отговарят на най-строгите световни стандарти и регулации.

Нашата амбиция е да изградим Christa Nutrition като предпочитан доставчик на премикси в България!

Христо Папазов,
Управител и собственик на Криста ЕООД

 

 

YOUR QUALITY PARTNER FOR BALANCED NUTRITION