Оптимално хранене на свине майки

Свинете-майки се отглеждат с цел да бъдат високо продуктивни и да дават голям брой жизненоспособни прасенца. Днес една свиня средно ражда приблизително 15 прасенца, което означава над 30 прасенца в 2,4 цикъла годишно.

За съжаление, смъртността за новородените прасенца все още остава висока, което води до икономически загуби за свиневъдите.

Настоящите норми за хранене не отговарят на повишените хранителни нужди на високопродуктивните свине-майки. Производителите търсят по-висока ефективност, по-голяма издръжливост, по-добро здраве и по-ниска смъртност на прасенцата. В отговор на тази нужда DSM създаде хранителна концепция специално за преходния период на свинете-майки.

Иновативното решение, RoviSol®, отговаря на допълнителните хранителни нужди на свинете в този критичен период, като спомага за улесняване на процеса на опрасване, поддържа свинете в добра форма след раждането и повишава жизнеността на прасенцата. RoviSol® е добавка, която трябва да се предоставя ежедневно, от момента, в който свинята влезе в родилното помещение (седем дни преди раждането) до три дни след опрасването.

 

RoviSol® за преходния период съдържа:

• Достатъчно протеин за цялостно покриване на хранителните нужди
• Оптимален баланс на витаминните нива за подпомагане на производството на мляко (OVN®)
• CYLACTIN® за осигуряване на полезни чревни бактерии
• Достатъчно фибри за предотвратяване на обстипация
• RONOZYME HiPhos®, за да да се гарантира достъп до основните минерали и енергия от субстрата в дажбата
• Захар за повишаване на енергийното снабдяване

Направените опити с RoviSol® показват по-здрави свине, по-ефективни процеси на опрасване, по-голям брой на живородени прасенца, подобрена жизненост и по-висок процент отбити прасенца на свиня.

 

Как да използвате RoviSol® при свине майки в преходния преход:

Период на прием: след 108-я ден от бременността до 3-я ден от лактация
Дажба: Добавяне на 200 g RoviSol® на ден (веднъж или два пъти дневно) към фуража
 

 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
С НАШИЯТ БЛОГ ЕКИП
Ако имате запитване относно блога: