Начало > Събития > Работна среща и обучение в Денкавит

Работна среща и обучение в Денкавит

12/11/2019 09:24

Трима експерти по хранене на преживни от Криста ЕООД взеха участие в работна среща и обучение по отглеждане на телета за юници и угояване на млечни породи от вида „white veal“ и „rose veal“.

Програмата включваше теоретична част за хранене, избор на суровини, концепции и разходка в производството, лабораторията и опитния център.

Бяха представени различните видове млекозаместители и разликата между тях. Също така бяха дискутирани различни схеми на хранене за оптимален прираст и развитие на търбуха, както и проблеми, които се срещат през целия период на отглеждане (от ден 1 до отбиване).

За да гарантира добрата усвояемост, стабилност на продукта и постоянно високо качество, Денкавит използва суровини само и единствено от подбрани доставчици, като за целта купува сухо мляко или WPC (концентрат от суроватъчен протеин) само от производството на твърди сирена.
Криста ЕООД е партньор на Denkavit от 2014 и предлага богат избор на млекозаместители за прасета и преживни, които са съобразени с нуждите на животните през целият период на растеж.